Legea 270/2021-cupon de pensie prin e-mail

author
2
2 minutes, 41 seconds Read

E-cupon, cuponul de pensie on line, model formular pentru a primi cuponul pe adresa de e-mail. Model Cerere E-CUPON

Legea 270/11.11.2021

LEGE  pentru completarea art. 109 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

Parlamentul României adoptă prezenta lege

La articolul 109 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul (6) se introduc șase noi alineate,

alineatele (7)—(12), cu următorul cuprins:

„(7) Casa Națională de Pensii Publice transmite, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul on-line deschis în portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plății drepturilor prevăzute la alin. (1) și (2) în cont curent sau în cont de card.

(8) Documentul de informare prevăzut la alin. (6) se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plății drepturilor în cont curent sau cont de card.

(9) Documentul de informare prevăzut la alin. (6), transmis în format electronic, produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele plătite transmis lunar la domiciliu sau, după caz, la reședință prin serviciul de corespondență standard.

(10) Documentul de informare prevăzut la alin. (6), în format electronic, este acceptat ca document valid în relația cu toate instituțiile și autoritățile publice. Instituțiile și autoritățile publice care îl solicită nu vor condiționa oferirea de informații sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic.

(11) Documentul de informare prevăzut la alin. (6), în format electronic, conține toate elementele de identificare unică de pe documentul fizic omolog.

(12) Casa Națională de Pensii Publice arhivează documentele de informare cu privire la sumele plătite, transmise în format electronic, în conformitate cu prevederile Legii Arhivelor Naționale nr. 16/1996, republicată, în condițiile tehnice stabilite de Legea nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor în formă electronică, republicată.”

Art. II. — Hotărârea Guvernului nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 214 din 28 martie 2011, cu completările ulterioare, va fi actualizată, în mod corespunzător, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (1) din Constituția României, republicată.

 1. PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR,

FLORIN-CLAUDIU ROMAN

PREȘEDINTELE SENATULUI

ANCA DANA DRAGU

 

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

DECRET

privind promulgarea Legii pentru completarea art. 109 din

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

În temeiul prevederilor art. 77 alin. (1) și ale art. 100 alin. (1) din Constituția

României, republicată,

Președintele României d e c r e t e a z ă:

Articol unic. — Se promulgă Legea pentru completarea art. 109 din Legea

 1. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și se dispune publicarea

acestei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

KLAUS-WERNER IOHANNIS

București, 11 noiembrie 2021.

Nr. 1.103.

Pentru detalii legate de primirea cuponului pe adresa de e-mail cere ajutor la contact@pensii.ro .

www.pensii.ro -Legislatia pensiilor.

Similar Posts

2 Comments

 1. avatar
  Adrian says:

  Buna ziua,
  ….Acum vreo doua luni am venit la casa de pensii Sector 6, București cu o cerere de primire a talonului mov de pensie pe e-mail. D-na de la ghișeu nu a vrut sa-mi primească cererea sub nici-o forma (chiar s-a ”rățoit ” la mine: ”nu primim nici-o cerere , trimiteți-o online. Punct”)
  Degeaba i-am explicat ca am încercat dar platforma nu este încă buna …nimic ! Am încercat din nou sa trimit online, am reușit foarte greu (cu ajutorul unui coleg care lucrează in IT) si de aici începe …”dansul”: am așteptat pana la aceasta data sa primesc acest talon si nu a venit nici pana acum .Am primit pe e-mail toate aprobările de la CNPP, nr. de înregistrare de la registratura ,mi s-a cerut si copie după CI….acum câteva zile pentru….”autentificare”, dar talonul tot nu l-am primit
  Am fost la posta de unde il ridicam pe suport de hârtie….mi-au spus ca nu l-au mai primit nici acolo, dar nu li s-a explicat de ce! Acum nu știu unde este talonul meu, nu mai am control asupra pensiei decât după ce este virat pe card (??!!) Vi se pare normal? Ce mai trebuie sa fac ca sa primesc acest talon? slujbe la biserica ,sa tin post negru ,să dau șpagă pe undeva ? ((??!!) am verificat si e-mail-ul si talonul tot nu e! Talonul: IOC!)

  Adrian B.

  1. avatar
   Marieta says:

   Buna ziua!
   Ati reusit sa recuperati talonul?
   Si daca da, cum? In format fizic sau electronic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *