pensii -efect Covid 2

author
7 minutes, 30 seconds Read

Sistare activitate instituții prestații sociale, măsuri de compensare incetare activitate profesionale, comunicare doar on-line si telefonic, plata pensiilor, stare de urgență, stare de alarmă.


Europa

SPANIA
cum se face plata pensiilor in starea de urgență ?

Declarația de stare de alarmă pentru a opri extinderea pandemiei COVID-19 a dus la adoptarea de măsuri precum închiderea temporară a serviciului cu publicul la birourile de securitate socială pentru a preveni răspțndirea infecțiilor. Cu toate acestea, această măsură nu afectează funcționarea organică a securității sociale, deoarece angajații acesteia continuă să lucreze pentru a furniza servicii rapid și eficient cetățenilor.

În ceea ce privește plata celor peste 9,8 milioane de pensii contributive plătite de sistemul de securitate socială, nu va exista suspendare, întrerupere sau întârziere la încasarea acestor pensii , deoarece este un sistem complet automatizat.

De fapt, astăzi, ca în fiecare lună, a fost dezvăluită suma salarizării pensiei pentru luna martie, care se ridică la 9.877,77 milioane de euro.

În plus, băncile funcționează normal – cu restricții logice privind activitatea față în față în sucursale pentru a evita contagiunea – oferind toate serviciile clienților lor, care pot accesa cu ușurință conturile.
Pentru cei cu nevoi urgente sunt disponibile canalele de comunicare prin e-mail sau telefonic acordându-se facilitatea de acces si a celor care încă nu au certificat digital de acces la informațiile de bază prin accesarea unui nou Registru electronic.(seg-social.es)

ITALIA

600 euro indemnizație pentru badante ?

Deocamdată, există doar destinația oficială a fondurilor (200 milioane din 300 milioane euro în total) rezervată persoanelor care desfășoară activități independente și profesioniștilor înregistrați la entități în temeiul dreptului privat de securitate socială obligatorie, pentru care a fost emis un decret interministerial special .

Indemnizația, care trebuie solicitată de la angajator, este destinată celor care au avut un venit de până la 35 de mii de euro în anul fiscal 2018 și care au suferit restricții de muncă din cauza situației de urgență Covid 19 sau, în cazul în același an fiscal a încasat între 35 și 50 de mii de euro , a încetat, a redus sau a suspendat activitatea autonomă sau independentă cu cel puțin 33% în primele 3 luni ale anului 2020.

În cele din urmă, este posibil ca această indemnizație să cuprindă și lucrătorii casnici: „situația lucrătorilor casnici și a celor care îngrijesc este în prezent considerată, având în vedere includerea acestora în rândul beneficiarilor Fondului rezidual prevăzut la articolul 44”, precizează ministerul. (pmi.it)

”sono inclusi nella platea dell’articolo 28.

Questo vuol dire che potranno fare domanda online sul sito INPS come tutti gli altri.

Infine, sembra possibile che questa indennità copra anche i collaboratori domestici: «la situazione di colf e badanti è attualmente in considerazione, in vista di un loro inserimento tra i beneficiari del Fondo residuale previsto nell’articolo 44», chiarisce il ministero.”

MOLDOVA

17 Martie-15 Mai, CNAS sistează primirea cetățenilor

În legătură cu declararea de catre Parlamentul Republicii Moldova a Stării de Urgență națională pentru perioada 17 martie -15 mai 2020 din cauza situației epidemiologice cu COVID-19, Casa Națională de Asigurări Sociale sistează temporar, în toate subdiviziunile sale teritoriale, primirea cetățenilor. Măsurile sunt luate pentru asigurarea securităţii şi protecţiei sănătăţii beneficiarilor şi angajatilor instituției.

Date de contact : persoanele care au orice întrebări ce ţin de stabilirea, calcularea sau plata prestaţiilor sociale pot obţine informaţii la Centrul de Apel al CNAS la tel.: 022 257 777 sau prin e-mail info@cnas.gov.md. (cnas.md)

GERMANIA

Serviciul public german din domeniul pensiilor a fost sistat pentru intalniri directe pentru toată perioada în care se vor lua masuri de izolare la domiciliu. Sucursalele operatorului național de prestații sociale sunt la dispoziția solicitanților dor prin telefon si prin e-mail.

Telefonul gratuit de servicii al Deutsche Rentenversicherung poate fi accesat la 0800 1000 4800 . Deoarece avem un volum de apeluri semnificativ mai mare, vă rugăm să aveți răbdare. Persoanele asigurate pot depune, de asemenea, cererile în format electronic, prin intermediul serviciilor noastre online, la adresa www.deutsche-rentenversicherung.de.

Wegen der Ausbreitung des Corona-Virus findet die Beratung der Deutschen Rentenversicherung jetzt telefonisch statt. Eine Beratung in den Auskunfts- und Beratungsstellen der Deutschen Rentenversicherung ist bis auf Weiteres nicht möglich. Die Rentenversicherung möchte mit diesem Schritt die Gesundheit ihrer Kundinnen und Kunden sowie ihrer Beschäftigten schützen und nicht einem Ansteckungsrisiko aussetzen. Es soll damit auch ein Beitrag geleistet werden, die Infektionsketten zu unterbrechen. (www.deutsche-rentenversicherung.de)

FRANȚA

Perioada de izolare extinsă ?

Primul ministru Edouard Philippe a declarat,  că specialiștii au estimat că sunt necesare un număr de cel puțin șase săptămâni de izolare la domiciliu pentru a stopa epidemia de Covid-19.
„Suntem încă la începutul valului de epidemie”, a declarat Edouard Philippe vineri. Într-adevăr, „ar trebui să vedem efectele confinării în următoarele cincisprezece zile” , a declarat sâmbătă pentru Franceinfo virologul Bruno Lina , membru al Consiliului științific creat de Elysée. Potrivit acestuia, ” primele cincisprezece zile au fost cele în care era încă prea devreme pentru a vedea efectul izolării asupra răspândirii epidemiei. Prin urmare, a fost important să creștem perioada estimată”, a spus el, adăugând că ” nu pot fi mai puțin de cincisprezece zile de prelungire.
Nu a fost încă validat niciun vaccin sau tratament împotriva Covid-19. În ceea ce privește carantinizarea persoanelor infectate, indiferent dacă sunt de fapt bolnavi sau purtători sănătoși, nu este posibil din punct de vedere logistic, deoarece nu avem suficiente teste pentru screeningul masiv la nivel național. (franceinfo.fr).

CEHIA

În Cehia, au fost confirmate 2669 de cazuri de infecție cu coronavirus, peste cincizeci de persoane se află în spitale, dintre care cinci în stare gravă. În Praga, numărul persoanelor infectate a crescut cu 27 până la 181. În Litovel închis, numărul persoanelor infectate a crescut cu 12 până la 25. În carantină, peste 17.000 de persoane nu pot lucra. Din cauza verificărilor la frontierele cu Polonia și Slovacia, s-au format coloane lungi de camioane.

În noaptea de 15 spre luni, 16 martie, a început să se aplice interdicția de a călători din Republica Cehă în străinătate către cetățeni cehi și străini cu reședință permanentă sau temporară peste 90 de zile. În același timp, tuturor străinilor li se va interzice intrarea în Cehia. Ministrul de interne, Jan Hamacek (social-democrații, CSSD), va prevedea excepții, cum ar fi traficul transfrontalier, adică persoanele care fac naveta să lucreze la 50 de kilometri de granița cehă. Cu toate acestea, este luată în considerare o prelungire de până la o sută de kilometri. (novinky.cz)

De asemenea, Cabinetul a decis asupra carantinei obligatorii pentru cetățenii care se întorc din așa-numitele țări riscante. În prezent, există 15: China, Coreea, Iran, Italia, Spania, Austria, Germania, Elveția, Suedia, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Norvegia, Danemarca și Franța . Cabinetul le-a interzis să călătorească în aceste țări. Persoanele care nu respectă normele de carantină se pot confrunta cu amenzi de până la 3 milioane CZK.
Pentru persoanele vârstince sunt recomandate un set de măsuri specifice ce pot fi citite aici.

VYHNĚTE SE KONTAKTU S DALŠÍMI LIDMI
Kontakt s dalšími lidmi velmi zvyšuje riziko nákazy. Můžete chodit ven, na procházky i do obchodu, ale dodržujte preventivní opatření a buďte ohleduplní k ostatním.


AMERICA DE SUD

PERU
Guvernul va suspenda plata contribuțiilor către AFP pentru o lună suplimentară

Efect Covid-19.

Joi, Guvernul a anunțat suspendarea plății contribuțiilor către administratorii Fondului de pensii ( AFP ) în aprilie, cu scopul de a lăsa banii în mâinile lucrătorilor.

Aceasta a fost aprobată ca o măsură compensatorie în favoarea angajaților formali, afectată și de izolarea socială din cauza coronavirusului .

Astfel, conform Decretului de urgență publicat vineri seară, se specifică că „în mod excepțional, și pentru luna aprilie, obligația de a reține și de a plăti contribuția obligatorie de 10% din remunerația la valorificarea afiliatului, precum și comisionul cu flux lunar actualizat ”.

Ceea ce va fi actualizat va fi plata pentru asigurarea de invaliditate și supraviețuire, astfel încât acoperirea să nu fie afectată, precum și pentru calcularea remunerației medii, scrie larepublica.pe.

În plus, decretul permite Executivului posibilitatea ca, în cazul în care criza economică din cauza pandemiei să continue, suspendarea plății contribuțiilor la AFP să fie prelungită doar pentru o lună suplimentară.

De menționat că DU se referă doar la cei afiliați la Sistemul de pensii private (SPP), astfel încât suspendarea plății nu îi acoperă pe cei care contribuie la Oficiul de Normalizare a Pensiilor ( ONP ).

Redacția www.pensii.ro 29.03.2020

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *