Stiri

23.04.2021 RM VÎLCEA

Conferință de presă a ministrul muncii și protecției sociale Raluca Turcan.

Pensiile şi salariul minim sunt foarte mici în România şi, în general, nivelul sărăciei este îngrijorător, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea a arătat că mai mult de jumătate dintre pensionarii din România au o pensie sub pensia medie, iar pentru persoanele care trăiesc din ajutor social nu sunt de ajuns doar banii primiți, ci au nevoie de servicii sociale integrate.

În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător. Şi vă dau şi câteva cifre: avem peste 900.000 de pensionari plătiţi cu pensia minimă socială; avem, de asemenea, 5 milioane de pensionari din sistemul public de pensii cu o pensie medie de 1.500 de lei şi avem 2,7 milioane de pensionari cu pensie până în pensia medie. Deci sistemul de pensii este unul care nu le permite milioanelor de pensionari cu nivelurile menţionate de pensii să trăiască într-un mod decent”, a declarat Raluca Turcan vineri, la Râmnicu Vâlcea.

Ministrul muncii s-a mai referit la creșterea pensiilor din România în perioada de pandemie fapt ce s-a mai întâmplat doar în Germania.

De asemenea a subliniat faptul că pentru recalcularea pensiilor se fac eforturi pentru a crea dosarul electronic al fiecărui pensionar. Mai mult este îngrijorată de faptul ca pensiile din sistemul public încă nu acoperă nevoile zilnice mai ales în cazul celor cu pensia minimă.

www.pensii.ro 25.04.2021.

 

Lasă un comentariu