Pensii

ROMANIA

Pensia Anticipată ; Pensia de Serviciu Auditori ; Pensia Anticipata Partiala ; Pensia pentru limita de varsta ; Pensiile de urmasi ; Pensia de Invaliditate ;

Plata pensiilor; Pensionarea magistratilor, Pensia personalului auxiliar din instante, Sistemul de pensii al avocatilor,

Buna ziua , In primul rand ca multumesc pentru ajutorul acordat in vederea pensionarii. Am primit Decizia de la Oficiul de pensii Suma este exact asa cum ati calculat si dumneavoastra. In ceea ce priveste, faptul ca am pierdut un an, nestiind ca grupa, ma poate scuti cu un an vechime! As vrea sa apelez la Instantele judecatoresti. Stiti cumva vreun formular? Sau din experienta altor persoane, au avut succes de cauza in Instanta? Sa nu mai dau banii degeaba pe avocat Macar sa stiu pe ce ma bazez. Va Multumesc Mihaela Pl.

Sisteme de pensii ale cultelor din România

Sistemul de pensii al Bisericii Reformate, Sistemul de pensii al Cultului Baptist,

EU

Pensia din Franta ,

 

INDONEZIA

sistemul public de pensii din Indonezia

VIET NAM

sistemul public de pensii din Viet Nam

23 Comments

 1. avatar
  Stoica Veronica Vasilica says:

  Bună ziua,aș dori să știu ce acte îmi trebuie pt pensionare pe caz de boală. Sunt operată de masectomie sân stâng, în decembrie fac 1 an și jumătate de medical,am 52 de ani și peste 25 ani vechime .

  1. avatar
   Pensii says:

   Un Buletin de expertiză Medicală care să indice un grad de invaliditate. Medicul de Familie sau specialist trebuie să vă dea o ”trimitere” către Medicul de Expertiză Medicală asociat casei de pensii penru aria geografică în care aveți domiciliul stabil.

 2. avatar
  Dan Catalin says:

  Mi-am facut cont pe site-ul Casei Nationale de Pensii si am descarcat fisa cu contributiile lunare pentru pensie.
  Pentru calculul punctelor lunare am folosit formula venit brut impartit la salariul brut, conform INS.
  Ciudat este ca punctele obtinute de mine nu se potrivesc cu punctele calculate de CNPP. Erorile apar in toate lunile din anul 2020 si 2021.
  Imi puteti spune de ce apare diferenta?
  Este o eroare in calculul facut de CNPP?
  Va multumesc

  1. avatar
   Pensii says:

   Stimat DAN Ctalin, erori nu ar trebui sa apara daca ati introdus corect veniturile brute si salariul mediu brut pe economie.

  2. avatar
   Pensii says:

   Stimat Catlin, daca datele introduse de dumneavoastra sunt corecte nu ar trebui sa fie diferente, altfel fara sa verific situatia nu va pot da un raspuns corect.

  3. avatar
   Carp Mircea says:

   Este posibil ca punctajele respective sa fie influientate de contributia la pilonul II.

 3. avatar
  stan florian says:

  buna seara as vrea sa va intreb cum as putea sa obtin inchiderea unei carti de munca din ani 1991-1992 deoarece figurez cu acestia in cartea de munca
  dar nu sunt inchisi . pe acea vreme am lucrat la o firma i.j.g.c.l. din care
  rezulta ca acesta firma nu mai exista e vb de mama mea care a lucrat la acea firma
  si nu poate beneficia de pensia care se cuvine va rog sa ma ajutati in acest context .care nu se mai termina
  multumesc .gheoerghe maria e numele mamei

 4. avatar
  HRISCU Gheorghe says:

  Buna ziua
  sunt PFA si pensionat cu pensie anticipată partială. Din 01/08/2021 pană in 01/05/2022 am avut un contract de muncă ( O ora pe zi) pentru care mi s-a retinut de către angajator impozit,CASS si CAS și NU am depăsit ca venituri cumulate cu pensia de patru ori salariul mediu pe economie. In acest caz se poate suspenda pensia?
  As dori să stiu in ce document legal este stipulată prevederea ”nedepăsirea de 4 ori a salariului mediu net pe economie, deoarece in legea 263/2010 , art.6 alin.IV ,nu am gasit o precizare in acest sens. Ce documente ar trebui să prezint.

  1. avatar
   Pensii says:

   Stimat Hriscu Gheorghe, pensia anticipată sau anticipată parțială nu se poate cumula cu venituri pentru care este obligatorie plata CAS. Veniturile pentru care trebuie plătit CAS se regăsesc în codul fiscal. Pentru alte detalii reveniți la contact@pensii.ro.

 5. avatar
  Alexandra Conte says:

  I did not receive my pension from March without any explication. I tried over and over to contact a person to tell me what to do, but… no proper answer. (Only emails asking me to repeat sending the documents which I did) To this point I’m very discourage…. I’m trying this time with YOU, maybe is working…
  Thank you, Alexandra Conte.

  1. avatar
   Pensii says:

   Dear Alexandra Conte, Thank you for your email. Please specify from which country you expect the pension?
   You can write us more details at the e-mail address: contact@pensii.ro.
   Respectfully and at your service,
   IOAN COVACIU

 6. avatar
  Veronica Vlahopol says:

  Buna ziua. Am aproape 68 ani. Sunt la pensie în România. Am lucrat 15 ani și 6 luni în Italia. Anul trecut (pe 16 sept 2022), am depus dosarul la Casa de pensii Iași, pt anii lucrați în Italia (acolo vârstă de pensionare este de 67 ani. Deci eu am depus dosarul cand am împlinit aceasta vârsta). Pana în prezent nu am primit nici un răspuns, nici o comunicare. Cât durează acest calcul sau când a fost expediata cererea în Italia? Unde ma pot informa? Mulțumesc

  1. avatar
   Pensii says:

   Stimată Veronica Vlahopol, este important să cereți detalii mai întâi de la Casa Județeană de Pensii Iași- Serviciul de Pensii Internaționale. Dacă răspunsul nu vă mulțumește reveniți cu mai multe detalii la contact@pensii.ro. De regulă emiterea unei pensii internaționale durează minim 6 luni însă rar depășește 1 an.

 7. avatar
  Veronica Vlahopol says:

  Bună ziua. Sunt pensionara în România. Am lucrat însă și în Italia 15 ani și 6 Luni. Am depus cererea/dosarul pt pensie din Italia când am împlinit 67 ani. Nu am primit încă nici un răspuns, deși a trecut un an. Unde ma pot adresa cum ma pot informa ce se întâmplă? Mulțumesc

 8. avatar
  Alexandru says:

  Buna ziua,

  inteleg ca din 2024 valoarea punctului de pensie va fi 40-45% din salariul mediu brut, disparand in aceste conditii indicele de corectie de 1.41. In aceste conditii, cum este mai avantajos sa ma pensionez – in decembrie 2023, sau sa astept legea noua in 2024?

  Va multumesc pentru opinie!

 9. avatar
  BURDUF VASILE says:

  AM LUCRAT LA I.J.C.M ALBA INTRE ANI 1971- 1976 UN AN JUMATE FIND ARMATA AS VREA SA SCOT ANI DE PENSIECA SA II TREC LA PENSIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *