Pensii

ROMANIA

Pensia Anticipată ; Pensia de Serviciu Auditori ; Pensia Anticipata Partiala ; Pensia pentru limita de varsta ; Pensiile de urmasi ; Pensia de Invaliditate ;

Plata pensiilor; Pensionarea magistratilor, Pensia personalului auxiliar din instante, Sistemul de pensii al avocatilor,

Buna ziua , In primul rand ca multumesc pentru ajutorul acordat in vederea pensionarii. Am primit Decizia de la Oficiul de pensii Suma este exact asa cum ati calculat si dumneavoastra. In ceea ce priveste, faptul ca am pierdut un an, nestiind ca grupa, ma poate scuti cu un an vechime! As vrea sa apelez la Instantele judecatoresti. Stiti cumva vreun formular? Sau din experienta altor persoane, au avut succes de cauza in Instanta? Sa nu mai dau banii degeaba pe avocat Macar sa stiu pe ce ma bazez. Va Multumesc Mihaela Pl.

Sisteme de pensii ale cultelor din România

Sistemul de pensii al Bisericii Reformate, Sistemul de pensii al Cultului Baptist,

EU

Pensia din Franta ,

 

INDONEZIA

sistemul public de pensii din Indonezia

VIET NAM

sistemul public de pensii din Viet Nam

15 Comments

 1. avatar
  Stoica Veronica Vasilica says:

  Bună ziua,aș dori să știu ce acte îmi trebuie pt pensionare pe caz de boală. Sunt operată de masectomie sân stâng, în decembrie fac 1 an și jumătate de medical,am 52 de ani și peste 25 ani vechime .

  1. avatar
   Pensii says:

   Un Buletin de expertiză Medicală care să indice un grad de invaliditate. Medicul de Familie sau specialist trebuie să vă dea o ”trimitere” către Medicul de Expertiză Medicală asociat casei de pensii penru aria geografică în care aveți domiciliul stabil.

 2. avatar
  Dan Catalin says:

  Mi-am facut cont pe site-ul Casei Nationale de Pensii si am descarcat fisa cu contributiile lunare pentru pensie.
  Pentru calculul punctelor lunare am folosit formula venit brut impartit la salariul brut, conform INS.
  Ciudat este ca punctele obtinute de mine nu se potrivesc cu punctele calculate de CNPP. Erorile apar in toate lunile din anul 2020 si 2021.
  Imi puteti spune de ce apare diferenta?
  Este o eroare in calculul facut de CNPP?
  Va multumesc

  1. avatar
   Pensii says:

   Stimat DAN Ctalin, erori nu ar trebui sa apara daca ati introdus corect veniturile brute si salariul mediu brut pe economie.

  2. avatar
   Pensii says:

   Stimat Catlin, daca datele introduse de dumneavoastra sunt corecte nu ar trebui sa fie diferente, altfel fara sa verific situatia nu va pot da un raspuns corect.

  3. avatar
   Carp Mircea says:

   Este posibil ca punctajele respective sa fie influientate de contributia la pilonul II.

 3. avatar
  stan florian says:

  buna seara as vrea sa va intreb cum as putea sa obtin inchiderea unei carti de munca din ani 1991-1992 deoarece figurez cu acestia in cartea de munca
  dar nu sunt inchisi . pe acea vreme am lucrat la o firma i.j.g.c.l. din care
  rezulta ca acesta firma nu mai exista e vb de mama mea care a lucrat la acea firma
  si nu poate beneficia de pensia care se cuvine va rog sa ma ajutati in acest context .care nu se mai termina
  multumesc .gheoerghe maria e numele mamei

 4. avatar
  HRISCU Gheorghe says:

  Buna ziua
  sunt PFA si pensionat cu pensie anticipată partială. Din 01/08/2021 pană in 01/05/2022 am avut un contract de muncă ( O ora pe zi) pentru care mi s-a retinut de către angajator impozit,CASS si CAS și NU am depăsit ca venituri cumulate cu pensia de patru ori salariul mediu pe economie. In acest caz se poate suspenda pensia?
  As dori să stiu in ce document legal este stipulată prevederea ”nedepăsirea de 4 ori a salariului mediu net pe economie, deoarece in legea 263/2010 , art.6 alin.IV ,nu am gasit o precizare in acest sens. Ce documente ar trebui să prezint.

  1. avatar
   Pensii says:

   Stimat Hriscu Gheorghe, pensia anticipată sau anticipată parțială nu se poate cumula cu venituri pentru care este obligatorie plata CAS. Veniturile pentru care trebuie plătit CAS se regăsesc în codul fiscal. Pentru alte detalii reveniți la contact@pensii.ro.

 5. avatar
  Alexandra Conte says:

  I did not receive my pension from March without any explication. I tried over and over to contact a person to tell me what to do, but… no proper answer. (Only emails asking me to repeat sending the documents which I did) To this point I’m very discourage…. I’m trying this time with YOU, maybe is working…
  Thank you, Alexandra Conte.

  1. avatar
   Pensii says:

   Dear Alexandra Conte, Thank you for your email. Please specify from which country you expect the pension?
   You can write us more details at the e-mail address: contact@pensii.ro.
   Respectfully and at your service,
   IOAN COVACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *