Pensii din Indonezia

author
7 minutes, 40 seconds Read

Pensii din Indonezia, cota de contribuție, varsta de pensionare, pensie de urmaș copii, pensia de văduvie, pensie pentru părinți. Cum primești pensie dacă ai cotizat în Indonezia ?


Indonezia, oficial Republica Indonezia este o țară insulară amplasată în Asia de Sud-Est, aceasta cuprinde 17.508 insule și treizeci și trei de provincii cele mai importante sunt Borneo (Kalimantan), Sumatra Celebes (Sulawesi), Jawa. Având peste 238 de milioane de locuitori, este a patra cea mai populată țară a lumii, fiind și țara cu cel mai mare număr de musulmani. Indonezia este o republică prezidențială cu un parlament și președinte ales.


Sistemul de asigurări sociale este bazat pe contribuția obligatorie a angajatorului, angajatului și celor care realizează venituri independente.

Contribuția la planul de pensii

Contribuția la asigurarea de pensie este calculată la 3%, constând în 2% din contribuțiile angajatorului și 1% din contribuțiile angajaților.
Salariul lunar utilizat ca bază pentru calculul contribuțiilor constă din salarii de bază și prestații fixe. Pentru 2015, limita maximă de salariu folosită ca bază pentru calcul este stabilită la 7 milioane rp (șapte milioane de rupii). Organul de administrare a securității sociale pentru ocuparea forței de muncă (BPJS Ketenagakerjaan) (https://www.bpjsketenagakerjaan.go.id/) colectează contribuții, administrează beneficii și administrează fondurile de investiții, ajustează ratele salariale prin utilizarea unui multiplicator de 1 (unu) plus rata de creștere anuală a produsului intern brut în anul precedent. Mai mult, BPJS stabilește și anunță ajustarea celei mai mari limite salariale în cel mult 1 (o) lună după ce agenția care conduce afacerile guvernamentale în domeniul statisticii (BPS) anunță date despre produsul intern brut.


Citește legislația sistemului indonezian de pensii aici :LEGEA REPUBLICII INDONESIEI;

Mecanismul de plată a contribuției urmărește programul pachetului.

Angajatorul este obligat să plătească contribuții cel târziu în data de 15 a lunii următoare.
Angajatorii care nu îndeplinesc condițiile de plată a contribuțiilor sunt supuse unei amenzi de 2% în fiecare lună pentru întârziere.

Condiții de acordare

Pensie pentru limită de vârstă (Manfaat pensiun hari tua, asigurări sociale):
Vârsta de 56 de ani (crește treptat cu un an la fiecare trei ani până la împlinirea vârstei de 65 de ani în 2043), cu cel puțin 180 de luni de contribuții. Din 2019 varsta standard de pensionare este 57 de ani.

Indemnizație pentru limită de vârstă (fond de providență): vârsta 56 (crește treptat cu un an la fiecare trei ani până la împlinirea vârstei de 65 de ani în 2043); la orice vârstă, dacă emigrează permanent, dacă începe activitatea ca angajat din sectorul public, dacă începe serviciul militar sau dacă este șomer cel puțin șase luni după cel puțin cinci ani de membru.

Pensie de invaliditate (asigurări sociale): trebuie să fie mai tânăr decât vârsta normală de pensionare, să fie evaluat cu un handicap total și permanent, să aibă cel puțin o lună de contribuții înainte de începerea invalidității și să aibă o rată de conformitate cu plata contribuției de cel puțin 80%.

Beneficiul de invaliditate (fond de providență): trebuie să fie mai mic decât vârsta normală de pensionare și evaluat cu o incapacitate totală de muncă permanentă ca urmare a unei vătămări profesionale. Un medic trebuie să certifice incapacitatea.

Pensie de supraviețuitor (Manfaat pensiun janda / duda, asigurare socială): Defunctul a primit sau avea dreptul să primească o pensie de asigurare socială pentru limită de vârstă sau de invaliditate, a avut cel puțin un an de contribuții și a avut o rată de conformitate cu plata contribuției de cel puțin 80. %.

Supraviețuitorii eligibili includ o văduvă, copii și părinți.
Pensia văduvei încetează la recăsătorire.

Indemnizație de supraviețuitor (fondul de providență): Plătit supraviețuitorilor eligibili atunci când un membru al fondului mai mic de 56 de ani (crește treptat cu un an la fiecare trei ani până la împlinirea vârstei de 65 de ani în 2043) sau un beneficiar al unui fond de providență periodică pentru o vârstă sau o prestație de invaliditate moare .

Supraviețuitorii eligibili includ un soț sau, dacă nu există soț, copii dependenți.

Indemnizație de deces și subvenție funerară (asigurare obligatorie de viață): Plătită supraviețuitorilor eligibili atunci când asiguratul moare.

Supraviețuitorii eligibili (în ordinea priorității) includ un soț, copii, părinți, nepoți, bunici, frați sau părinți. Dacă nu există supraviețuitori eligibili, prestația este plătită unei persoane numite de decedat; dacă nu există un supraviețuitor numit, numai prestația funerară este plătită celui care plătește înmormântarea.

Prestații în numerar pentru lucrătorii asigurați (cu excepția handicapului permanent)

Calculul pensiei pentru limită de vârstă (Manfaat pensiun hari tua, asigurări sociale):

1% din câștigul mediu anual al asiguratului, împărțit la 12 și înmulțit cu numărul de ani de contribuție.

Pensia minimă lunară pentru limită de vârstă este de 331.000 de rupii.

Pensia maximă lunară pentru limită de vârstă este de 3.971.400 de rupii.

Ajustarea beneficiilor: Beneficiile sunt corectate cu inflația la fiecare doi ani.

Beneficii de pensii pentru copii

Sub formă de numerar lunar acordat copiilor care devin moștenitori ai participanților (maximum 2 copii care sunt înregistrați în programul de pensii) până la vârsta copilului împlinește 23 de ani.

Beneficiile de pensionare pentru părinți

Beneficiile oferite părinților (tatălui / mamei) care devin moștenitori ai participanților singuri.

Poate fi primit periodic în fiecare lună cu o valoare maximă poate ajunge la 40% din salarii.

De reținut

Beneficiile Programului de garantare a pensiilor

1. Beneficii de pensii (MPHT)

Sub formă de numerar lunar acordat participanților (care îndeplinesc stagiul minim de cotizare de 15 ani, echivalent cu 180 de luni) de la intrarea în vârstă de pensionare până la deces;

2. Beneficii de pensii pentru invaliditate (MPC)

Sub formă de numerar lunar acordat participanților (evenimentele care determină ca handicapul permanent să apară cel puțin o lună într-un participant și o rată a densității de cel puțin 80%) care se confruntă cu un handicap total permanent din cauza unui accident nu poate mai lucra sau din cauza unei boli până la moarte. Această prestație de pensie de invaliditate este acordată până la deces sau participanții se întorc la muncă;

3. Beneficiile pensiei văduve / văduve (MPJD)

Sub formă de numerar lunar acordat văduvelor / văduvelor care devin moștenitori (înregistrați la BPJS Employment) până la deces sau recăsătorire, cu condiția participanților:

în cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de 15 ani, atunci când stagiul de contribuție utilizat la calcularea prestațiilor este de 15 ani, cu condiția să îndeplinească un minimum de 1 an de membru și o rată de densitate de 80% sau decedat la momentul obținerii prestațiilor de pensionare MPHT.

4. Prestații de pensie pentru copii (AMM)

Sub formă de numerar lunar acordat copiilor care devin moștenitori ai participanților (maximum 2 copii care sunt înregistrați în programul de pensii) până la vârsta copilului împlinește vârsta de 23 de ani (douăzeci și trei) ani sau lucrează sau se căsătoresc cu condiția de participant;

Decedează înainte de vârsta de pensionare dacă stagiul de cotizare este mai mic de 15 ani, perioada folosită la calculul prestațiilor este de 15 ani cu o cerință minimă de 1 an de membru și îndeplinește o rată de densitate de 80% și nu are un văduv / moștenitor sau
decedat la momentul obținerii prestațiilor de pensionare MPHT și nu avea un moștenitor / văduv sau
Văduva / văduvul care a primit prestații de pensionare MPHT a murit.

5. Beneficiile de pensii ale părinților (MPOT)

Beneficiile oferite părinților (tatălui / mamei) care devin moștenitori ai participanților singuri, dacă perioada de participare a participanților este mai mică de 15 ani, stagiul de contribuție utilizat la calcularea prestațiilor este de 15 ani, cu condiția să îndeplinească minimum 1 an de membru și să atingă o rată a densității de 80. %.

6. Beneficiile pentru persoanele cu handicap

Participanții nu au dreptul la pensii lunare, dar au dreptul la prestații sub formă de contribuții acumulate, plus rezultatele dezvoltării lor dacă:

Participanții intră la vârsta de pensionare și nu îndeplinesc stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Are handicap permanent total și nu îndeplinește condițiile de invaliditate după minimum 1 lună ca participant și o rată a densității minime de 80%.
Participanții mor și nu îndeplinesc perioada minimă de membru de 1 an pentru a deveni participant și o rată a densității minime de 80%.

Date de contact operatorul de prestații sociale în Indonezia

Kantor Pusat

Jl. Jendral Gatot Subroto No. 79 Jakarta Selatan Indonesia 12930
Telp. (021)520-7797 (Hunt). Fax. (021)520-2310
Email. care@bpjsketenagakerjaan.go.id

22.03.2020 Datele se actualizează…

www.pensii.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *