Plata pensiei prin posta

author
1 minute, 16 seconds Read
Legea pensiilor precizează ca formă de bază plata pensiei prin Poșta Română, la ghișeu sau prin factorii poștali ( poștași). Documentul care arată valoarea brută și netă a pensiei este ordinul de plată mai cunoscut: cuponul de pensie.

Pentru această forma de încasare a pensiei nu trebuie depusă o cerere numai dacă se face o schimbare a plății pensiei din cont card prin plata pensiei prin poștă.

De reținut !

Plata pensiilor se face în perioada 1-15 a fiecărei luni calendaristice excluzându-se zilele în care Poșta Română nu lucrează. Condiția este ca la data în care poștașul va face plata pe strada dumneavoastră să fiți acasă, altfel veți găsi în cutia poștală un aviz prin care veți fi înștiințat că puteți ridica pensia pe baza buletinului/cartea de identitate de la ghișeul poștal menționat în aviz.

Dacă nu veți ridica pensia până la sfârșitul lunii, atunci poșta va returna pensia casei de pensii, urmând să o primiți ulterior.

De asemenea este FOARTE IMPORTANT să anunțați în scris casa de pensii atunci când vă schimbați domiciliul stabil pentru ca pensia să fie livrată la noul domiciliu.

Pagină în construcție…

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *