Cand ma pot pensiona ?

author
1 minute, 24 seconds Read
În fapt ceea ce numim pensie, este rezultatul unui sistem de asigurare conceput la nivel de stat sau privat prin care cei care au aderat sau asigurat că la retragerea benevolă sau din motive medicale din cariera profesională, vor primi o sumă de bani care să le asigure traiul de zi cu zi.

Pentru ca sistemul de asigurare să fie cât mai complet sau stabilit  tipuri de pensii care să acopere trei situații de  bază:

În sistemul public de pensii din România pentru retragerea din cariera profesională cauzată de un accident sau de o boală sau stabilit trei tipuri de pensie: Invaliditate de gradul I, Invaliditate de gradul II și Invaliditate de gradul III, funcție de procentul incapacității de muncă (100%, 75% și 50%). Pentru acest tip de pensionare trebuie să existe o perioadă de cotizare pentru care nu este stabilită un minim necesar de asemenea nu este prevăzută  o limită de vârstă de la care se poate accesa.

Atât în sistemul public cât și cel privat există reguli și condiții cu privire la data în care se poate solicita pensia.

Condiții

Prima condiție pentru ca o pensie să fie plătită beneficiarului este existența unei perioade de timp în care s-a cotizat la sistemul de pensii.

 

Reguli

Pagină în construcție

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *